scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Zoals was te verwachten waren de McLaren's oppermachtig in de...

Gepubliceerd op 25 april 1998 door Martin Zoon

Zoals was te verwachten waren de McLaren's oppermachtig in de kwalificatiesessie van de Grand Prix van San Marino op Imola. David Coulthard start morgen vanaf pole position doordat hij de snelste was in de kwalificatie met een tijd van 1:25.973. Teamgenoot Mika Hakkinen start naast hem vanaf de tweede plek met een tijd van 1:26.075. Ook de Ferrari's deden het goed: Michael Schumacher start van plaats 3 met een tijd van 1:26.437 en Eddy Irvine staat naast hem op plaats 4 met een tijd van 1:27.169. Alexander Wurz deed het erg goed met een vijfde plek en een tijd van 1:27.273 en Villeneuve start vanaf plek 6 met een tijd van 1:27.390.

Tot 8 minuten voor het einde van de sessie had Mika Hakkinen de snelste tijd maar in zijn laatste run ging David Coulthard hem nipt voorbij en gaf zijn pole position niet meer af. Mika Hakkinen deed nog wel een poging maar in het laatste stukje voor start finish maakte hij een klein stuurfoutje. Dat Imola zwaar is voor de auto's bleek wel uit het grote aantal opgeblazen motoren. In het begin van de sessie blies Rosset zijn motor al op. Even leek het er zelfs op dat Rosset morgen niet eens zou mogen starten omdat hij buiten de 107% viel. Gelukkig reed de Braziliaan in zijn negende rondje snel genoeg om nog net binnen de limiet te vallen.

Ook Nakano en Takagi bliezen een Ford-motor op en in zijn laatste rondje blies Damon Hill zijn motor ook op. Voor een volledig overzicht van de tijden kun je terecht op onze resultaten pagina