Trulli rijdt laatste 2 races

Gepubliceerd op 01 oktober 2004 door Martin Zoon

De Italiaan Jarno Trulli rijdt de laatste twee races in de Formule 1 voor Toyota, de GP van Japan volgend weekend en de laatste van dit seizoen in Brazilië. Vandaag werd dit bekend gemaakt door de persdienst van Toyota.


Jarno Trulli

In Japan zal Trulli naast Olivier Panis racen en in Brazilië samen met Ricardo Zonta. Toyota's vrijdag-en testrijder Ryan Briscoe zal de laatste twee races gewoon acte de présence geven; hij blijft de derde rijder van Toyota in Japan en Brazilië tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

Olivier Panis maakt geen problemen over het inkorten van zijn loopbaan als Formule 1-coureur met één GP. "Ik heb begrip voor de beslissing van Toyota" gaf hij aan. "Het team wil zo snel mogelijk met Trulli kunnen racen met het oog op het volgende seizoen. Daarnaast wil Toyota graag Ricardo Zonta zijn thuisrace laten rijden en daar kan ik me ook geheel in vinden. De Grand Prix van Japan zal dus inderdaad mijn laatste Formule 1-race zal zijn, maar ik kijk nu al uit naar de samenwerking met het team van Toyota in de komende twee jaar."


Testend voor zijn nieuwe team

Jarno Trulli reageerde vanzelfsprekend verheugd: "Ik ben blij om in Japan alweer te kunnen racen, mede omdat ik daar veel fans heb. Ik ben Olivier en Ricardo dankbaar dat ze het mogelijk maken voor mij om nu alvast te kunnen racen. Zo kunnen het team en ik alvast aan elkaar wennen."

Martin Zoon