scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Red Bull en Ecclestone kopen Jaguar

Gepubliceerd op 29 september 2004 door Bas Winckels

Red Bull en Bernie Ecclestone worden de nieuwe eigenaren van Jaguar Racing. Volgens het blad RaceReport wordt de opzienbarende deal rond 15 oktober bekendgemaakt. Ook motorenbouwer Cosworth is al verkocht.

Red Bull was al langer een serieuze gegadigde om iets met Jaguar te gaan doen, maar Ford weigerde samen te werken met de energiedrankjesfabrikant. Nu Ford het Jaguar-team los laat is de weg vrij voor Red Bull-baas Dieter Mateschitz. Zijn mede-eigenaar van Jaguar houdt door zijn inbreng niet alleen samen met Mateschitz het team op de been maar Ecclestone krijgt gelijk meer invloed in zijn commerciële strijd met de grote Formule 1-teams.

Volgens RaceReport gaat het nieuwe Red Bull-team nauw samenwerken met Toyota, dat de motoren, versnellingsbakken en ophangingen gaat leveren.



Verder in RaceReport: het debuut van Robert Doornbos. De Nederlander maakte veel indruk tijdens zijn eerste Formule 1-kilometers. BAR's technisch directeur Geoff Willis komt Doornbos niet voor niets feliciteren. "De eerste keer in een Formule 1 en dan zo presteren. Indrukwekkend."

Het zijn kortom roerige weken in de Formule 1-wereld. Hoe het precies zit met Jaguar, Toyota, Cosworth lees je in RaceReport, elke woensdag na de Grand Prix.