scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bartus G weer aan het woord

Gepubliceerd op 27 september 2004 door Bianca Zoon

In zijn column staat Bartus stil bij het vertrek van Ford uit de koningsklasse van de autosport. Hij voorspelt een scenario, mede gebaseerd op de gekruide uitspraken van meneer Ecclestone, waar menig horror-liefhebber kippenvel van zou krijgen. Of in dit doemscenario nog een Nederlander een rol van betekenis gaat spelen, hangt volgens Bartus geheel af van een nogal grillige factor, namelijk de Nederlandse sponsors. Bartus legt pijnlijk duidelijk de vinger op de zere plek, waar het deze kemphanen betreft. Chip illustreert het gebrek aan eenheid in de Nederlandse afvaardiging in de Formule 1 prachtig, door een zeer koude winter te beschrijven.

Het gaat HELEMAAL goed komen met de F1!


Waar moet dit heen, hoe moet dit gaan, waar komt die rotzooi toch vandaan? Een songtekst uit een grijs verleden die de huidige impasse in de F1 redelijk weergeeft. De laatste jaren hebben 7 autofabrikanten de knikkers verdeeld in de F1 en daar is één van de allergrootste autoconcerns ter wereld de dupe van geworden. Ford trekt zich terug uit de sport omdat ze hun centen beter kunnen besteden aan wat tv-spotjes met prettige ogende vrouwspersonen dan aan een groengekleurde bodemloze put die het bedrijf slechts negatieve publiciteit door hemeltergend slechte prestaties oplevert.

Heb je ook ideeen over de gevolgen van terugtreden van Ford uit de Formule 1, lees dan de prachtige column van Bartus en discussieer mee op het forum!

Bianca Zoon