scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pole voor Barrichello

Gepubliceerd op 25 september 2004 door Bas Winckels

Niet de pole van Barrichello, maar de fout van Michael Schumacher was het hoogtepunt van de kwalificatie. Rubens reed een foutloze ronde, die hem de voorste positie op de grid opleverde. Michael Schumacher werd geacht om daar wel even onder door te gaan, maar die verruilde al in de eerste bocht van zijn vliegende ronde op hoge snelheid het asfalt voor het grind.



De top drie werd gecompleteerd door Raikkonen en Button. De eerste bocht zal zeer interessant worden, aangezien er 6 verschillende merken op de eerste 6 plaatsen staan.



Opvallende verschijning vooraan was Felipe Massa: Hij reed de 4e tijd, en staat daarmee verder naar voren dan ooit. HIj pakte daarmee bijvoorbeeld beide Williamsen, wat een puike prestatie mag worden genoemd.

'Come-back kid' Villeneuve was ruim vier tienden langzamer dan zijn teamgenoot Alonso. Een gat dat hij wellicht zelf liever niet zo groot had gezien, hoewel het team er niet ontevreden over was. Niet geheel vreemd, gezien het feit dat Villeneuve er een tijdje uit is geweest en nog aan de Renault moet wennen. Hij start morgen vanaf plaats 13.



Ook Coulthard had problemen met zijn wagen, onderstuur, waardoor hij morgen vanaf positie 11 mag starten. Maar dat is nog altijd voor Juan Pablo Montoya, die ver achter zijn teamgenoot Ralf bleef. Montya start morgen vanaf positie 12, Ralf vanaf de 5e plek.

Takuma Sato zette de 9e tijd neer, maar wordt op de grid tien plaatsen teruggezet, vanwege motorproblemen in de tweede training op de vrijdag.

De tijden:

Bas Winckels