scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Succesvolle trainingen voor Robert Doornbos

Gepubliceerd op 24 september 2004 door Jo Vleugels

Het moet natuurlijk een geweldige ervaring zijn geweest voor de kersverse Formule 1 coureur Robert Doornbos: zijn eerste kilometers in een Formule 1 bolide. Ondanks het gebrek aan ervaring wist Robert als een echte professional om te gaan met de trainingen in Shanghai. Daar waar het niet in eerste instantie gaat om zeer snelle tijden neer te zetten, wist Doornbos zijn tijd wel continue te verbeteren. En dat is waar teambazen naar kijken! De pure cijfers geven namelijk vaak een vertekend beeld omdat niemand weet wat er getest wordt, hoeveel benzine in de auto zit en hoe oud de te gebruiken banden zijn.


Een tevreden Robert Doornbos

De trainingen bij een Formule 1 team gebeuren bij de privé-teams niet alleen op uitnodiging. Er is ook support van een aantal sponsors nodig. Doornbos dankt deze trainingen dan ook aan de Muermans Group en Burgfonds. Deze sponsors zorgden in alle stilte voor een onverwachte Nederlandse kans.
De in het Italiaanse Viareggio wonende Doornbos zal ook gedurende de GP van Japan en Brazilië de Jordan mogen besturen op de vrijdagtrainingen.

Robert Doornbos maakte zijn eerste twee oefensessies zonder ook maar één fout te maken. Dat is bij startende Formule 1 coureurs wel eens anders geweest. Ook de internationale pers wist geen enkele negatieve opmerking te maken over een prima optreden van de onervaren Nederlander. Een goede start in de hoogste serie van Doornbos!

Jo Vleugels