scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pantano out, Glock in: Robert Doornbos naar Jordan!

Gepubliceerd op 22 september 2004 door Bas Winckels

Er zit weer een Nederlander in de Formule 1! Robert Doornbos maakte in zijn debuutjaar in de Formule 3000 zoveel indruk, dat hij in China de derde auto van Jordan op de vrijdag mag gaan besturen.



Hier gaat natuurlijk een verhaal aan vooraf. Giorgio Pantano werd eerder vandaag van de loonlijst van het team uit Silverstone afgehaald. De reden: hij kon zijn contractuele verplichtingen niet nakomen. Lees: het benodigde sponsorgeld stond nog niet op de rekening van Jordan. Deze dreiging hing hem al eens eerder dit seizoen boven het hoofd, alleen toen wisten de Italiaan en zijn management op het laatste moment het probleem op te lossen.

Timo Glock zal Pantano in de laatste races van het seizoen vervangen. Hij racete al eerder voor Jordan, in Canada, en wist daar 2 punten binnen te slepen. De stap van Glock betekent alleen dat er een plek vrijkomt in de derde auto. Die plaats zal worden ingevuld door Robert Doornbos, zo maakte Jordan bekend op haar website. Zijn overwinning in de F3000 op Spa heeft erg veel indruk gemaakt op de Ierse teambaas.


Doornbos maakt zijn F1 debuut in China

Doornbos is, uiteraard, enthousiast: "Het Formule 3000-seizoen is nog maar net afgelopen, en het is een geweldig seizoen voor mij geweest. Deze kans te krijgen bij Jordan, dat is gewoon fantastisch. Ik grijp hem met beide handen aan, en kijk erg uit naar mijn eerste F1-rit. Ik wil graag mijn sponsoren Muermans Groep en Burgfonds bedanken voor hun steun om dit mogelijk te maken."

Bas Winckels