scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bernie wil 3 teams kwijt?

Gepubliceerd op 21 september 2004 door Bas Winckels

De kop van dit artikel klinkt heel erg suggestief, maar de oplettende volger van de Formule 1 weet dat Bernie Ecclestone niet van a-politieke statements houdt. De Big Boss van de Formule 1 zei dat hij niet verrast was door het vertrek van Ford: "Het was onontkoombaar en dus niet echt een schok voor me. Ze konden het zich niet veroorloven om achter in het veld rond te rijden, en naar mijn mening hadden ze dit jaar helemaal niet moeten starten!"


Ecclestone: "Ford had dit jaar niet van start moeten gaan."

"Ik vind het jammer dat het zo is gelopen, maar er zou wel eens een voordeel aan vast kunnen zitten: er is nu volgend seizoen de mogelijkheid voor teams om met 3 auto's aan de wedstrijden deel te nemen. Dus het zou wel eens kunnen gebeuren dat we 20 competitieve auto's aan de start zien verschijnen. Ik zie liever drie Ferrari's, Williamsen of McLarens aan de kop van het veld rijden dan een Jaguar die met een Jordan of een Minardi aan het vechten is!"

Paul Stoddart en Eddie Jordan hoeven er dus blijkbaar niet op te rekenen dat ze steun krijgen van Ecclestone, mocht de motoren-nood aan de man komen. Immers, als er nog maar 7 teams over zijn die elk een 3e wagen inzetten, dan is er geen reden om de regel dat de derde auto niet voor de punten meerijdt, te handhaven. Aan de andere kant, zou Ecclestone zich realiseren dat er wellicht geen hond meer naar F1 kijkt als het podium van de derde race in 2005 voor de derde achtereenvolgende keer slechts rood gekleurd is?

Bas Winckels