scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Doornbos in beeld voor BAR-test

Gepubliceerd op 15 september 2004 door Bas Winckels

Robert Doornbos staat op een lijst van coureurs die binnenkort waarschijnlijk door BAR getest zullen worden. Dat schrijft RaceReport deze week. De Formule 3000-revelatie is er in elk geval klaar voor.

Een zege in Spa en de derde plaats in de eindstand: Robert Doornbos heeft tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 3000 flink de aandacht op zich gevestigd.

Doornbos heeft zich inmiddels voorgenomen de komende maanden vooral zijn nek goed te trainen, zodat hij – als de kans zich voordoet – helemaal klaar is voor een Formule 1-test. “Dan heb ik geen extra stuk schuimrubber in mijn nek nodig, zoals Nelson Piquet jr. en Nico Rosberg overkwam.”



Verder in RaceReport: Technisch directeur Geoff Willis van BAR legt uit hoe een uitvinding tot stand komt. In Italië reed BAR met het veelbesproken differentieel op de voorwielen. Willis: ”als een bepaald idee naar boven komt drijven, is het eerste wat we doen een computersimulatie maken. Dat doen we ook regelmatig met systemen die illegaal zijn, of zelfs onmogelijk. We werken ideeën uit waarvan we weten dat ze niet op een Formule 1-auto passen.” Plus: Jan Lammers over Rob Slotemaker, een uitgebreide Ferrari-special en veel meer. Je leest het in RaceReport, elke woensdag na de Grand Prix.