scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Albers en Paffet gaan testen

Gepubliceerd op 10 september 2004 door Martin Zoon

Christijan Albers en Gary Paffet zijn serieuze gegadigden voor een stoeltje bij Sauber in het seizoen 2005. Dat mag blijken uit de verklaring van Sauber’s perschef Hans-Peter Brack, die bevestigde dat de beide DTM-coureurs op één van de drie testdagen in oktober op het Spaanse circuit in Jerez de la Frontera zijn ingeroosterd.

Albers en Paffet maken deel uit van een groep van 6 coureurs, welke op het verlanglijstje van Peter Sauber staan. Ook ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve, Formule 3000-kampioen Vitantonio Liuzzi, B.A.R.-testpiloot Anthony Davidson en niemand minder dan McLaren’s David Coulthard komen in aanmerking.
Volgens zijn spreekbuis Michel Perridon heeft Albers de test ‘op eigen kracht’ verdiend. “De test dient in eerste instantie om Christijan’s rijkwaliteiten te beoordelen. Zijn die goed genoeg, dan gaan we over sponsoring praten. En niet andersom.” zo laat Perridon vandaag in het Algemeen Dagblad optekenen.

Albers´ management onthoudt zich vooralsnog van commentaar op de aankondiging van de test. Om de frictie tussen Albers’ DTM-baas en Mercedes-topman Norbert Haug geen nieuw leven in te blazen praat men vóór een eventuele beslissing in het DTM-kampioenschap liever niet meer over Formule 1-aangelegenheden. Zoals bekend, ergerde Haug zich de laatste tijd aan het feit dat -in zijn ogen- het ‘Team Albers’ meer bezig is met het binnenslepen van een plek binnen de Formule 1, dan met het behalen van het DTM-kampioenschap van dit seizoen.

Martin Zoon