scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren leidt de vrijdag-dans

Gepubliceerd op 10 september 2004 door Martin Zoon

Het team van McLaren heeft de goede vorm van het Belgische raceweekend weten vast te houden. In de laatste Europese Grand Prix prijkt namelijk de naam van Kimi Räikkönen boven aan de tijdstabellen. De jonge Fin knabbelde in zijn laatste rondje van de tweede trainingssessie een fractie van de snelste tijd van Michael Schumacher af.


Kimi Räikkönen feliciteert David Coulthard met zijn 10e stek in de tweede training ….

Räikkönen’s tijd was echter niet de snelste van de dag, maar dat mag de pret in opportunistisch F1-land nooit drukken. Dat de eerste sessie door Ferrari –in de persoon van de wereldkampioen zelve- gedomineerd werd met een snelste rondje van 1:20.526 telt niet zo zwaar. Wie bovenaan staat is de beste, zo wordt geredeneerd. Dat het verschil tussen Kimi en Michael in de race met deze rondetijden tot zo’n 16 seconden zou kunnen oplopen telt effies niet mee.


Antonio Pizzonia schreef nog een BMW af in ‘Parabolica’, maar bleef zelf gelukkig ongedeerd.

Wie ook zo redeneert, maar die daarin niet opportuun lijkt te zijn, is Minardi’s vrijdag-coureur Bas Leinders. Van de laatste 6 trainingssessies in de afgelopen GP-weekenden was de Belg vijfmaal de snelste van de 3 Minardi’s en naar eigen zeggen presteert hij dat met minder materiaal dan zijn collega’s. Wie bovenaan staat is de beste, zal ook Leinders ongetwijfeld denken. Om vervolgens collega’s Bruni en Baumgartner de hand te schudden en ze succes te wensen voor de zaterdag en de zondag.

Martin Zoon