scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Olivier Panis wordt testcoureur bij Toyota

Gepubliceerd op 09 september 2004 door Jo Vleugels

Vandaag heeft Olivier Panis bekend gemaakt dat hij stopt als reguliere Formule 1 coureur na dit seizoen.
De Fransman maakte meteen bekend dat hij een 2-jarig contract bij het Toyota Formule 1 team heeft getekend als derde coureur voor volgend jaar.

"Ik heb maandenlang nagedacht voordat ik eindelijk besliste om als F1 coureur te stoppen", zei Panis. "Maar ik ben er trots op dat Toyota heeft besloten verder van mijn diensten gebruik te maken. Ik werk goed samen met iedereen binnen het team en verheug me erop om mijn werk te continueren als medewerker van het team, op en naast de baan."

Niet alleen zal Panis de Toyota testen in 2005 en 2006, maar ook zal hij aan veel promotionele activiteiten deelnemen. Bovendien krijgt hij een adviserende rol toegewezen bij de 'Toyota Drivers' Academy' waar talenten een kans krijgen.


Olivier Panis

"We zijn zeer verheugd over het feit dat Olivier ons aanbod heeft aangenomen om bij het Toyota Racing team voor nog twee jaar te blijven", zei teambaas Tsutomu Tomita. "Oliviers mening is van onschatbare waarde voor het team en we zien dan ook een toekomstige rol voor hem weggelegd bij de verdere ontwikkeling. Zijn buitengewoon goede feedback naar het team is van onschatbare waarde bij het testen."
"Met een ervaring van meer dan 150 Grand Prix zal hij ook fungeren als reserve coureur in het geval een van de vaste coureurs niet aan een GP weekend kan deelnemen."

Toyota zei verder dat het binnenkort een aankondiging zou doen over de teammaat van Ralf Schumacher.

Jo Vleugels