Ralf Schumacher mag nog niet racen

Gepubliceerd op 31 augustus 2004 door Jo Vleugels

Het BMW-Williams team deelde vanavond mee dat Ralf Schumacher deze week niet mag testen in Monza en daarom ook niet aan de start zal verschijnen van de Italiaanse Grand Prix op 12 september.

Er zijn al weer 10 weken verstreken sinds de grote crash die Ralf maakte tijdens de GP van Indianapolis. In het persbericht wordt gezegd: "Ralf's genezing verloopt voorspoedig en we verwachten dat er na de GP van Italië weer getest kan worden."


Ralf keek al eens vrolijker

Ralf's persoonlijke arts, Dr. Johannes M. Peil van de Sportklinik Bad Nauheim, had eerder vandaag zijn toestemming gegeven om te racen. De verzekering had echter het laatste woord hierin en deze weigerden pertinent.
Eerder gaven artsen aan dat de herstelperiode minstens 10 tot 12 weken geschat moest worden. De verzekering wil vasthouden aan deze 12 weken om het risico in te dammen dat er door forcering meer schade aan de wervels kan ontstaan.

Frank Williams liet weten: "Ralf komt niet bij mij in een auto voordat de artsen én de verzekering hun groen licht hiervoor hebben gegeven. Of Ralf moet ervoor tekenen dat hij alle risico's zelf neemt." Frank vervolgt: "Ik zie niet zitten dat Ralf bij een volgende crash, net als ik, in een rolstoel terecht komt."

Tegelijkertijd verklaarde Williams dat Antonio Pizzonia voorlopig de plaats van Ralf in zal nemen.

Jo Vleugels