Spa rood, wit en blauw?

Gepubliceerd op 31 augustus 2004 door Bianca Zoon

Niet alleen wij hebben genoten van een fantastische GP afgelopen weekeinde in Spa. Ook huiscolumnist Bartus G. deed dat en nog een beetje meer. De zaterdag was namelijk net zo mooi als de zondag met een excellente Robert Doornbos die in de F3000-race lak had aan de regen en zijn al collega-coureurs.
De Grote prijs zèlf was natuurlijk het ‘klap-stuk’ wat Bartus en Chip inspireerden tot een column met een positievere inslag dan de afgelopen 5 races bij elkaar. Andere Nederlandse inbreng of juist het gebrek daaraan zorgt daarentegen wat Bartus betreft voor enige wanklanken in zijn beleving van Spa 2004. Toch honoreert hij de verantwoordelijken met een prijs. Benieuwd welke?

Spa: niet alleen de zaterdag was de moeite waard!

Spa is synoniem voor water, en toch was de GP die z'n naam dankt aan dit kraak noch smaak product nou niet direct als zouteloos te omschrijven. Heerlijke autosport op de mooiste baan ter wereld is een korte samenvatting van de vier mini races die om de safetycar-optredens heen waren geregisseerd. Een handje vol coureurs die aan de kop van de wedstrijd hebben gereden en steeds weer die constante factor van de safetycar die als een wetmatigheid na elk stukje verloren kevlar de baan op stoof. Als de Mercedes van Kimi niet aan de leiding ging was het Bernd Mayländer, die dit jaar al meer heeft gepresteerd dan z'n merkgenoot David. Lees verder in de column.

Bianca Zoon