scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Regen wikt, Trulli beschikt

Gepubliceerd op 28 augustus 2004 door Bianca Zoon

Renault coureur Jarno Trulli wist zich vandaag tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van België van de pole position te verzekeren. In een bizarre kwalificatiesessie, waarbij het dan weer regende en dan weer niet, maakten de Renault-coureurs de juiste keuze door op de normale regenbanden van start te gaan. Deze keuze had natuurlijk helemaal verkeerd uit kunnen pakken, ware het niet dat de weergoden hen zeer gunstig gezind waren.


Trulli start morgen vooraan dankzij de regen

Dat geluk ontbeerde Ferrari dit keer en zo werd de overmacht van Ferrari van dit seizoen enigszins geneutraliseerd door de regen. Er was daardoor zo weinig grip, dat Barrichello ternauwernood zijn bolide op de baan kon houden in de vernieuwde Busstopchicane. Deze stuurfout van zijn teamgenoot indachtig ging Schumacher zeer voorzichtig door dezelfde chicane, wat hem de pole position kostte.

Hoewel de regen de hoofdrol speelde in deze kwalicatie, viel een aantal coureurs in positieve zin op door hun optreden. Zo wist David Coulthard zich naar een verdienstelijke vierde plek te sturen, terwijl ook de beide Sauber coureurs Fisichella en Massa een eervolle vermelding verdienen.


Knappe prestatie voor Coulthard: 4e

Tegenvallend waren de beide B.A.R.-Honda´s, die getuige de resultaten van dit seizoen, onder de maat presteerden, natuurlijk niet geholpen door de weersomstandigheden. Ook Montoya moest een veer laten toen hij, vertrekkend op de normale regenbanden, een heviger bui over zich heen kreeg.

Bianca Zoon