Spa blijft op race-kalender

Gepubliceerd op 26 augustus 2004 door Martin Zoon

Raceliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen. De Belgische Grand Prix zal voorlopig in het schema van de komende Formule 1-seizoenen blijven prijken.
Dit verklaarde Formule 1-supremo Bernie Ecclestone in een vraaggesprek met de Belgische krant ‘La Dernière Heure’.

Ecclestone: "Als we terugkeren, dan is het niet om meteen daarna weer weg te blijven. Ik geloof zelfs dat de race volgend jaar voorlopig op 4 september is voorzien en dat is dan ná de invoering van het Europese verbod op het gebruik van tabaksreclame".


Bernie Ecclestone

Een positieve Ecclestone derhalve, daar waar hij in het verleden meedogenloos was en een kruis zette door de Belgische GP, door iedereen gezien als juist één van de mooiste races van de kalender. Hij lijkt zelfs bereid om mee te denken over hoe men in de toekomstop Spa kan blijven racen en toch de wetgeving op tabaksreclame te blijven respecteren. “Ik hoop alleen dat het lukt om in de toekomst op elk circuit tien dagen tabaksreclame te mogen tonen. Die reclame zou dan waarschijnlijk wel begeleid worden door teksten op de wagens die duidelijk stellen dat roken de gezondheid schade toebrengt en zelfs tot de dood kan leiden" aldus Ecclestone.

Martin Zoon