B.A.R. legt Bernoldi vast

Gepubliceerd op 25 augustus 2004 door Martin Zoon

Oud-Arrows coureur Enrique Bernoldi is door B.A.R. gecontracteerd om aan het einde van dit seizoen een tweedaagse test af te wikkelen. Wanneer de Braziliaan het team van B.A.R. bevalt, kan het zijn dat Bernoldi in het volgend seizoen één van de vaste testers wordt.


Enrique Bernoldi, testend, in dienst van Arrows, in Barcelona

B.A.R.’s Technical Director Geoff Willis verklaarde de keuze voor de oud-teammaat van Jos Verstappen als volgt: “Met 28 starts heeft Enrique toch een aardige F1-ervaring, wat ons zeker kan helpen in de rest van het seizoen. Daar we volop moeten strijden om de tweede plek in het constructeurs-kampioenschap zal Enrique heel veel kilometers moeten maken.”
Natuurlijk ontsnapten er uit de mond van de coureur in kwestie ook louter opgetogen woorden. Daarnaast toonde hij zich ook opgelucht. Bernoldi: “Toen ik vanwege de situatie met Arrows de F1 moest verlaten, was ik pas 23 en had ik nog een hoop te bewijzen. We hebben toen besloten om in de éénzitters te blijven racen, zodat ik scherp zou blijven. Nu lijkt het erop dat dat destijds een goede keuze is geweest.”

Martin Zoon