scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Red Bull weg bij Jaguar

Gepubliceerd op 21 augustus 2004 door Jo Vleugels

De Oostenrijkse kwaliteitskrant 'Salzburger Nachrichten' weet te melden dat Red Bull de samenwerking met het Ford concern en zo ook met het F1 Jaguar team verbroken heeft.
De plannen om een 'All American Team' op te zetten zijn daarmee in de ijskast gezet. Vooral voor Christian Klien ziet de toekomst er binnen de Formule 1 opeens een stuk somberder uit.

De leider van het Red Bull race gebeuren, Dr. Helmut Marko verklaarde: "Klien is nu helemaal op zichzelf aangewezen." Christian Klien heeft zijn zitje bij Jaguar enkel aan Red Bull te danken. Op 15 september, direct na de Grand Prix op Monza moet Jaguar de optie op Klien bevestigen. Klien heeft daarmee nog slechts twee races de kans om het team van zijn kunnen te overtuigen. "Christian Klien moet door zijn vaardigheden zelf overtuigend genoeg zijn tegenover Jaguar om een contractverlenging in de wacht te slepen. Helaas presteerde hij afgelopen weekend in Hongarije slechter dan ooit", aldus Helmut Marko.


Christian Klien...moeilijke tijden

Een aantal sterke managers binnen het Ford concern zijn ontzettend hard aan het lobbyen om de naam Jaguar uit het team te laten verdwijnen. Ze willen deze naam vervangen door Ford. Hierdoor ziet Dietrich Mateschitz geen toekomst meer voor hem bij het team. Mateschitz is bij Jaguar als sponsor naar binnengehaald met de bedoeling het team op de iets langere termijn over te nemen.

Steeds meer tekenen duiden erop dat we volgend jaar misschien een volledig Ford team op de grid zien staan. Volgens Helmut Marko zijn er geen plannen om een ander F1 team te sponsoren. Of de al 10-jarige samenwerking met het Sauber team wordt voortgezet zal volgens Mateschitz 'zoals elk jaar' pas in de herfst bevestigd worden. Wel zegt Mateschitz dat hij zich meer wil toeleggen op de Amerikaanse autosport, met name de Nascar en de ChampCars.

Jo Vleugels