scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Albers test later

Gepubliceerd op 19 augustus 2004 door Martin Zoon

De voor 15 september geplande test voor Christijan Albers in de Jordan is uitgesteld. Omdat Albers zich volledig wil concentreren op zijn strijd om het DTM-kampioenschap heeft hij aangegeven dat hij het testen in een Formule 1-bolide er even niet bij wil hebben.

Albers’ test is in principe nu verplaatst tot voorafgaande aan het seizoen 2005 op het circuit van Jerez. “In overleg met de sponsor, Jordan en Norbert Haug hebben we besloten dat ik me volledig richt op een succesvol einde van dit seizoen. Daarin past eigenlijk geen Formule 1-test, die mijn concentratie kan afleiden van het belangrijkste doel dit seizoen: de DTM-titel''.


Christijan Albers, tijdens zijn Minari-test in 2002

Tussen de bedrijven door houden Albers en zijn sponsor zich wel bezig met het verwerven van een plek op de grid van de koningsklasse van de autosport. Morgen zal men in het kader van deze lobby naar Zwitserland vliegen om daar een bezoek brengen aan de fabriek van Sauber in Hinwill, zo bericht het Algemeen Dagblad. Conclusies mogen er echter uit dit bezoek worden niet worden getrokken, volgens Michel Perridon: “Wij willen slechts onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het volgende seizoen en dat geldt ook voor Peter Sauber”.

Over de samenwerking met Jordan gedurende dit seizoen is Perridon niet helemaal te spreken, vermeldt hetzelfde AD-artikel. “Ik heb veel contact met Eddie Jordan. Maar er zijn aan het begin van het seizoen dingen voorgespiegeld die in de loop van het seizoen niet zijn waargemaakt” zo verklaart Perridon zijn terughoudende opstelling om in 2005 het team van Jordan wederom te sponsoren.

Martin Zoon