Einde Jaguar F1 nabij

Gepubliceerd op 18 augustus 2004 door Eric Berendsen

De toekomst van Jaguar in de Formule 1 is hoogst onzeker. Dat schrijft het Formule 1-blad RaceReport deze week. Op 15 september beslist de Ford-directie of de geldkraan voor het Formule 1-team van dochterbedrijf Jaguar wordt dichtgedraaid.

Omdat hoofdsponsor HSBC al heeft laten weten te stoppen, is de beslissing van levensbelang voor het team. Als Jaguar noodgedwongen moet stoppen, worden de mensen en het materiaal waarschijnlijk overgenomen door energiedrankenfabrikant Red Bull en teambaas Christian Horner van het succesvolle Formule 3000-team Arden. Red Bull-directeur Dieter Mateschitz heeft al een afspraak met Mercedes voor de levering van motoren.



Verder in Racereport: BAR heeft het vertrek van Jenson Button naar Williams aan zichzelf te danken. De plotselinge bekendmaking dat de Brit in 2005 naar Williams verkast blijkt het gevolg van en diplomatiek steekspel dat in een zeer kort tijdsbestek is uitgevoerd. Frank Williams: "Wij hebben een helder juridisch advies gekregen dat BAR de mogelijkheid heeft verspeeld om Jenson te behouden."

De race waarin Ferrari zijn constructeurstitel veilig stelde was niet de spannendste van het jaar, maar achter de schermen gebeurde er van alles. Je leest het in RaceReport: het blad dat je elke woensdag na de Grand Prix voorziet van het laatste nieuws, achtergronden, interviews en reportages.