Ferrari wint Hongaarse kwalificatie

Gepubliceerd op 14 augustus 2004 door John ter Meer

Met Michael Schumacher op pole en Rubens Barrichello naast de Duitser op de eerste startrij morgen kan de constructeurstitel Ferrari haast niet meer ontgaan. Op de Hungaroring waar inhalen haast onmogelijk is moet er wel een wonder gebeuren wil de Italiaanse veelvraat van de laatste jaren er morgen niet met de eerste WK prijs van het seizoen vandoor gaan. Alhoewel, met Takuma Sato op de tweede startrij weet je het maar nooit bij de start. De Japanner troefde met zevenduizendste van een seconde zijn teamgenoot Jenson Button af. Een mooi resultaat voor BAR derhalve, het team eiste de tweede startrij op.

Fernando Alonso houdt de eer van Renault hoog met een vijfde plaats. Zijn teamgenoot Jarno Trulli, normaliter een van de betere qualifiers, stelde teleur met een negende startplek. Beide BMW Williams coureurs, Antonio Pizzonia en Juan Pablo Montoya, eindigden op de plaatsen zes en zeven. Een persoonlijk succesje dus voor Pizzonia die hiermee zijn teamgenoot voorbleef. De theorie waar velen over spraken dat Ferrari probeerde alle vier de motoren op de eerste twee startrijen te krijgen (Ferrari en Sauber deelden in de eerste kwalificatie de eerste vier plaatsen) werd niet bewaarheid. Felipe Massa moest door een motorwissel vanochtend tien startplaatsen inleveren. Voor de Braziliaan een reden om dan maar helemaal niet te kwalificeren om zo banden te sparen en met meer benzine van start te kunnen gaan. Giancarlo Fisichella kon in zijn ronde het hoge tempo niet bijbenen maar eindigde desondanks op een voor het Zwitserse team zeer verdienstelijke achtste plek.

McLaren had een ronduit teleurstellende kwalificatie, zowel de eerste als de beslissende tweede. Kimi Raikkonen haalde op zijn tenen de tiende plaats en David Coulthard moest genoegen nemen met een twaalfde plek, net achter Mark Webber die in de Jaguar een nette elfde positie afdwong. Achterin het bekende rijtje van Jordan- en Minardi rijders waarbij Zsolt Baumgartner opnieuw teamgenoot Gianmaria Bruni te snel af was.

John ter Meer