Nieuwe geruchten in ‘Button-gate’

Gepubliceerd op 11 augustus 2004 door Martin Zoon

Het lijkt er op dat de vorige week door Williams aangekondigde transfer van Jenson Button van B.A.R. naar Williams niet zo’n geweldige donderslag bij heldere hemel was, als B.A.R.-teambaas Dave Richards iedereen wil doen geloven.


Button en Richards, samen blij met Button’s 6e startplek in Maleisië

Hardnekkige geruchten doen momenteel namelijk de ronde dat Button Richards wèl degelijk op de hoogte had gebracht van de ontwikkelingen rondom een eventueel vertrek en dat de relatie tussen de Britse ‘youngster’ en zijn management en het team van B.A.R. helemaal niet zo ‘je-van-hèt’ was. Aan de basis van het ongenoegen aan Button’s zijde schijnt onder meer het niet uitbetalen van premies voor gescoorde WK-punten te liggen, terwijl Richards al vanaf februari op de hoogte was van Button’s voorkeur voor het seizoen 2005.
Een en ander werd door AtlasF1.com bekend gemaakt, waarbij men zich onder meer beroept op een bron dichtbij Frank Williams.

Ook binnen het team van B.A.R. weet men beter. Een bron binnen de Britse stal verklaarde het volgende: “Om eerlijk te zijn heeft Jenson het altijd open met Dave gespeeld. Williams was zijn eerste keuze, maar zolang hij voor BAR werkte zou hij zich compleet op dit team richten. Binnen het team is het bekend dat de relatie tussen Buttons management en B.A.R. niet al te best is de laatste tijd. Maar daarvan merkte je aan Jenson en zijn prestaties niets. Verder heeft hij het netjes gespeeld en niets over zijn ongenoegen over het team naar buitengebracht. Gesteld kan worden dat het een teleurstelling is dat Jenson vertrekt, maar als een verrassing komt het zeker niet.”

Martin Zoon