Zonta i.p.v. Da Matta

Gepubliceerd op 05 augustus 2004 door Bas Winckels

Vanaf de eerstvolgende GP, die van Hongarije, zal Ricardo Zonta het stuur overnemen van Cristiano Da Matta. Over de reden van het vertrek van Da Matta wordt in het persbericht met geen woord gerept. De officiele reden is dat men de resultaten van de afgelopen 3 GP's heeft geanalyseerd, en op basis daarvan conclusies heeft getrokken. Maar als we de resultaten van diezelfde 3 GP's bekijken, dan is er een licht voordeel voor Da Matta. Zelfs het traditionele bedank-woordje kan er richting de Braziliaan niet van af.


Zonta in Hongarije weer in de race voor Toyota

Het enige dat in het persbericht over Da Matta wordt gezegd, is dat hij wordt vervangen door Zonta, maar wel werkzaam blijft als Toyota-rijder voor de rest van het seizoen. Da Matta kan nog steeds opgeroepen worden door Toyota voor de activiteiten die hierbij horen, alsdus het persbericht.

Er zit dus blijkbaar, zoals wij al eerder berichtten, iets goed scheef tussen Toyota en Da Matta. In elk geval krijgt Ricardo Zonta de plek van Da Matta door het team uit Keulen gepresenteerd, omdat hij "constant goed gepresteerd heeft in de eerste helft van het seizoen." Het zal ons benieuwen of hij in 2005 ook nog steeds in dit stoeltje zit.

Bas Winckels