scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vandaag heeft Jos voor Benetton Playlife de shake down test...

Gepubliceerd op 18 april 1998 door Marc van Beelen

Vandaag heeft Jos voor Benetton Playlife de shake down test gedaan van drie auto's. De shake down vond plaats op de Santa Pod dragstrip tussen Milton Keynes en Northampton in Groot-Britannië. Jos heeft getest van 10 uur vanochtend tot 2 uur vanmiddag. De shake down werd gedaan ter voorbereiding op de Grand Prix van San Marino die volgend op het circuit van Imola wordt verreden. De test verliep probleemloos en was voor Jos weer een leuke gelegenheid om de Benetton te proberen.


copyright Frits van Eldik

Terwijl Goodyear tijdens de Grand Prix van Argentinië bredere voorbanden heeft geintroduceerd heeft Adrian Newey, technisch directeur van McLaren, naar verluidt juist aan Bridgestone gevraagd om een smallere voorband te ontwikkelen. Smalle banden kunnen voordelig zijn op snelle circuits als Monza en Hockenheim.

Tijdens de Grand Prix van San Marino volgend weekend zal waarschijnlijk voor het eerst gereden worden met waarschuwingslampjes aan boord van elke auto. Deze lampjes die worden aangestuurd door transponders die om de 200 meter langs de baan liggen geven de rijder met kleuren aan welke vlaggen er op dat moment langs de baan gezwaaid worden. Hierdoor worden de coureurs extra attent gemaakt op de vlaggen. De vlaggen zelf zullen niet verdwijnen om de rijders nooit het excuus te geven dat het systeem niet werkte.