Minardi verliest hoofdsponsor

Gepubliceerd op 28 juli 2004 door Jo Vleugels

Midden in het seizoen is er door meningsverschillen een breuk gekomen tussen Minardi's teamchef Paul Stoddart en Ruud Wildschut van Wilux. Het was bekend dat er reeds een tijdje enig ongenoegen tussen beide partijen speelde. Dat is nu tot uitbarsting gekomen, waarna Wilux zich als hoofdsponsor heeft teruggetrokken.

In het officiële persbericht wordt verklaard dat het verwijderen van de sponsorstickers tijdens de race op Silverstone aanleiding is geweest tot deze vete. Andere berichten zeggen weer dat dit niet kan omdat Wildschut de stickerplaats op de auto aan Jordan had verkocht en Jordan zou toestemming hebben gegeven om zonder stickers te rijden.

Wildschut gaf eerder reeds aan dat het hem stoorde dat de hele pers bleef spreken over het Minardi team, terwijl het officieel het Wilux-Minardi team was. Bij BMW-Williams laat de pers de reclame van BMW niet weg, waarom bij Wilux dan wel?

Paul Stoddart gaf in een eerder interview aan dat de strubbelingen er al waren voor de race op Silverstone en dat dit meer als de druppel in de bekende emmer beschouwd kan worden. Zijn uitspraken van vandaag geven het Silverstone incident weer alleen de schuld.

Het zal voor Minardi niet makkelijk zijn om het seizoen zonder hoofdsponsor uit te rijden omdat ze toch al een heel klein budget hadden.
In een ruzie als deze weet eigenlijk iedereen dat niemand de waarheid vertelt, dus die laten we hier op verstappen.nl ook maar in het midden!

Jo Vleugels