Ferrari: dit was het dan voor dit jaar!

Gepubliceerd op 27 juli 2004 door Jo Vleugels

Vandaag maakte Jean Todt van het Ferrari team bekend dat ze stoppen met het verder ontwikkelen van de Ferrari 2004. Vanaf nu wordt er enkel nog gekeken naar de nieuwe auto voor 2005.

Aan de Italiaanse 'Gazetta dello Sport' vertelde Todt: "We zijn op weg naar twee kampioenschappen. In Duitsland is er door ons een prima prestatie geleverd met alweer een bewijs van onze hoge betrouwbaarheid. Het hele team heeft geweldig werk verricht. Wat momenteel gebeurt binnen ons team is echt uniek te noemen."

Hoewel het verzamelde puntenaantal bijna voldoende is om zeker te zijn van beide titels, is er nog een kleine kans dat iemand anders ermee vandoor kan gaan. De kans is echter klein dat Ferrari niet de constructeurstitel en het kampioenschap voor de coureurs binnen gaat halen. Vooral bij de laatste is de enige serieuze bedreiging van Michael Schumacher zijn teamgenoot Rubens Barrichello.


Ferrari...klaar voor 2004!

"Al onze inspanningen zijn momenteel op de auto voor volgend jaar gericht. Er is geen enkele reden meer om de auto van dit jaar door te ontwikkelen", aldus Jean Todt. "Vooral omdat we er volgend jaar geen profijt meer van hebben."

Todt doelt daarmee op de aankomende reglementswijzigingen, waardoor het zinloos is om nog nieuwe dingen te ontwikkelen die toch maar enkele races hun werk kunnen doen. Nadat de teams tegen de voorstellen van de FIA stemden, hebben ze tot 6 september de tijd om hun eigen ideeën bij de FIA te deponeren. Indien de FIA hier niet volledig mee instemt, worden door de FIA dwingende regels opgelegd.

Volgens Jean Todt komt er wel schot in de onderhandelingen. "De technische werkgroep heeft enkele voorstellen bij de FIA neergelegd om te laten keuren of de FIA hiermee akkoord kan gaan. Indien de FIA nog opmerkingen heeft, is er voor ons nog tijd voldoende om modificaties hierop toe te passen. Ik geloof echter dat we op de goede weg zijn."

Jo Vleugels