Hockenheim overwinning voor Michael Schumacher

Gepubliceerd op 26 juli 2004 door Jo Vleugels

Met de elfde overwinning dit seizoen wist Michael Schumacher te bewijzen dat hij in topvorm is. Het circuit van Hockenheim is niet het circuit waar Schumacher makkelijk op wint. Dit jaar kon niets hem van de overwinning afhouden.


weer als eerste over de finish

Als er kijkers waren die enkel naar Michael Schumacher keken, moeten die een vrij eentonige wedstrijd gezien hebben. Hij nam de leiding bij de start en dat bleef zo tot het einde waar hij de 81e overwinning in zijn carrière op zijn naam schreef.
De wedstrijd wat nader bekeken leverde toch leuke beelden op. Een van de dingen die het Ferrari makkelijk maakte om in Hockenheim te winnen was het uitvallen van Kimi Raikkonen. Doordat zijn achtervleugel compleet uit de vleugel-eindplaten scheurde verloor hij alle neerwaartse druk en kwam hard in de bandenstapel terecht.

Jenson Button gaf het meest indrukwekkende visitekaartje af. Komende vanaf een 13e plaats op de grid koos hij voor een prima strategie en wist beslag te leggen op de tweede plaats tijdens deze race. Een loszittend onderdeel aan zijn helm zorgde ervoor dat hij bijna de hele laatste stint met één hand aan zijn helm moest rijden.


meerdere bolide's in één shot, toch een mooie wedstrijd

Fernando Alonso hield in zijn Renault de McLaren van David Coulthard achter zich en wist de derde podiumplaats te bezetten. Juan Pablo Montoya finishte als vijfde.

De verdere punten werden achtereenvolgens verdeeld onder Mark Webber, Antonio Pizzonia en Takuma Sato. Tijdens de start wenkte Olivier Panis vanuit zijn Toyota dat hij problemen had en een nieuw formatie ronde was het gevolg. Panis startte toen vanuit de pit.
Michael Schumacher startte goed in zijn Ferrari, maar Montoya, als tweede op de grid, wist maar langzaam weg te komen. Na de eerste bocht bleek hij zelfs afgezakt te zijn naar de zevende plaats.


Barichello een beetje te enthousiast en verloor daarbij zijn neus

Alonso maakte de eerste pitstop tijdens ronde 10 en Schumacher kwam een ronde later binnen. Een heel kleine vertraging bij één van de wielen zorgde ervoor dat Schumacher een seconde verloor in de pit. Niet veel, maar in de huidige strategische wedstrijden kan dat het verschil zijn tussen winnen en verliezen. Räikkönen stopte een ronde later en wist direct achter Schumacher de baan op te komen. Tot het moment dat hij zijn achtervleugel verloor was hij een directe bedreiging voor Schumacher.

Een mooi gevecht was er te zien tussen Button en Alonso. Hoewel Alonso achteraf verklaarde dat zijn auto net in die ronden behoorlijk snelheid verloor, leverde het menigeen veel kijkplezier op.