Wordt Bernie Ecclestone weer de absolute heerser van F1?

Gepubliceerd op 15 juli 2004 door Jo Vleugels

Ecclestone heeft nooit onder stoelen en banken geschoven dat hij indertijd een fout heeft gemaakt door de Formule 1 rechten te verkopen aan het Kirch concern, dat momenteel al lang failliet is. Eigenaar van de Formule 1 rechten is een consortium van banken die de belangen van het faillissement behartigen. Bernie Ecclestone regelt nog veel zaken in F1, maar enkel omdat de banken hier niet zelf toe in staat zijn.Een goede vriend en zakenpartner van Bernie is Brian Powers, de baas van Hellman & Friedman, een investeringsmaatschappij. Deze investeringsmaatschappij heeft deze week een nieuw investeringsfonds bekend gemaakt en zoekt iets om in te investeren.
Bernie Ecclestone heeft al laten weten dat hij grote interesse heeft en Brian Powers staat daar welwillend tegenover. Er zou een bedrag van 800 miljoen dollar vrijgemaakt kunnen worden om de banken weer volledig uit te kopen. Over dergelijke zaken wordt zelden in het openbaar gepraat als de deal niet bijna gesloten is.

Het zal dan ook geen verbazing opwekken indien Bernie een dezer dagen bekend maakt weer eigenaar te zijn van alle Formule 1 rechten. Waarschijnlijk zal dat meteen merkbaar worden aan knopen die nodig doorgehakt dienen te worden in de besluitvorming.

Jo Vleugels