Dreigende wolken boven Silverstone

Gepubliceerd op 12 juli 2004 door Bianca Zoon

Bartus blikt terug op een vermakelijk Grand Prix van Engeland, waar de revelatie van McLaren zich op een zeer welkom moment aandiende. Hoewel het verschalken van ‘Mighty Michael’ ook voor de herboren Mclaren-youngster Räikkönen een brug te ver bleek, was er sprake van een èchte race, waar Bartus van genoten heeft. Als een prachtige illustratie voor een GP weekend wat (bijna) alles in zich had, haalt Chip ook weer alles uit de kast. Toyota-veteraan Panis bood zich onvrijwillig aan als lijdend voorwerp van Chip’s spottende kleurpotloden.

In zijn tekst breekt Bartus een lans voor het voortbestaan van de Grand Prix van Engeland. Zelfs zonder regen –de dreigende blik van Pluvius bleek afdoende om de teams tot paniekerige tactische vondsten te dwingen- bleek Silverstone wederom een vermakelijk theater. Met met de enorme expansiedrift van Bernie Ecclestone richting Azië als uitgangspunt lijkt het er echter op dat ‘Engeland’ de volgende race zal zijn die van de kalender geschrapt gaat worden. Wil je weten waar Bartus Ecclestone daarom graag op trakteert? Klik dan snel de column button en lees het hele verhaal.

Poten af van Silverstone!


Eindelijk, eindelijk, eindelijk kreeg de neutrale toeschouwer weer eens een vermakelijke GP voorgeschoteld en bleek alleen de dreiging van regen al genoeg om de grootste tijdsverschillen in het veld te nivelleren. McLaren herrees als een Phoenix uit de as en wederom werd aangetoond dat veelvuldig testen het verschil uitmaakt tussen bijna winnen en verliezen. Begin juni zag de doorontwikkelde McLaren het levenslicht en sindsdien mocht de miereneter z’n snuit zo vaak op het Britse asfalt drukken dat het beessie zich prima thuis voelde op het historische(ja, in meerdere opzichten) asfalt van Silverstone.

Bianca Zoon