scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

3e Pole voor Kimi Raikkonen

Gepubliceerd op 10 juli 2004 door John ter Meer

Voor de derde keer in zijn carriere zal Kimi Raikkonen vanaf pole position starten, dit keer tijdens de Foster's British Grand Prix op het circuit van Silverstone, morgenmiddag. Naast hem, op de eerste startrij, staat Rubens Barrichello, gevolgd door Jenson Button en Michael Schumacher die de derde, respectievelijk vierde tijd lieten noteren.


Kimi op pole position.

Uiteindelijk bleek de gok om zo snel mogelijk naar buiten te gaan in verband met de dreigende regen voor niets te zijn geweest. De wolken hingen dreigend boven het circuit maar regen bleef uit. Alleen, in Engeland weet je het nooit. Zelfs de zon liet zich nog even zien, maar een kwartier voor tijd keek Jenson Button die als laatste naar buiten moest toch even angstig naar boven. Gelukkig voor de Brit kon hij ook onder droge omstandigheden zijn flying lap rijden, maar zijn tijd bleek niet snel genoeg om Raikkonen van de pole af te houden.


Button net niet op pole.

Fernando Alonso reed een verdienstelijke zesde tijd, maar de Spanjaard zal net als Giancarlo Fisichella tien plaatsen op de startgrid moeten inleveren omdat ook hij een motor moest verwisselen. Fisichella hield de eer aan zichzelf en kwalificeerde helemaal niet. Olivier Panis kan ook nog wel eens tegen een straf aanlopen omdat hij Massa in de weg reed terwijl de Braziliaan bezig was aan zijn vliegende ronde.

John ter Meer