F1-bolides racen door London

Gepubliceerd op 07 juli 2004 door Bas Winckels

Voorafgaand aan de GP van Engeland, aankomend weekend op het circuit van Silverstone, reed een aantal bolides door de straten van London.

Hoewel de auto's officieel niet harder dan 120 km/h mochten rijden, kwamen er toch ruim 250.000 mensen kijken naar deze unieke happening (sommige bronnen spreken zelfs van 500.000 toeschouwers). En er mochten dan officieel geen donuts en burn-outs worden gemaakt, Nigel Mansell trok zich daar niets van aan. Hij zette de auto enkele keren met rokende banden in de rondte.


Mansell laat voor het eerst een F1-bolide door de straten
van London gieren. (foto: pitpass.com)


Naast Mansell reden ook David Coulthard, Cristiano da Matta, Zsolt Baumgartner (in een tweezitter!), Jenson Button, Luca Badoer en Juan Pablo Montoya mee. Voor Jaguar kwam ex-coureur Martin Brundle in actie, waarmee het contingent Britten goed vertegenwoordigd was in de hoofdstad.


V.l.n.r.: Da Matta, Baumgartner, Badoer, Mansell, Coulthard, Montoya,
Button en Brundle. (foto: pitpass.com)


Burgemeester Ken Livingstone van London greep de gelegenheid aan om te roepen dat hij in de toekomst een GP in London wil laten verrijden. Het is echter maar de vraag of Bernie Ecclestone op een tweede race à la Monaco zit te wachten. Ook zullen de inwoners van London er niet blij mee zijn: er werd vandaag al flink geklaagd over het afsluiten van de binnenstad voor een paar uurtjes. Voor een heel weekend zal Livingstone nog heel wat lobby-werk moeten verrichten.

Bas Winckels