scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De Grand Prix van Argentinië is gewonnen door Michael Schumacher...

Gepubliceerd op 12 april 1998 door

De Grand Prix van Argentinië is gewonnen door Michael Schumacher die daarmee de hegemonie van de McLaren's heeft doorbroken. Tweede werd Mika Hakkinen en de derde plek was voor Eddy Irvine. De race begon met een voorsprong voor David Coulthard die van pole vertrok. Michael Schumacher pakte echter al gauw de eerste positie over die hij na zijn eerste pit stop overigens even afstond aan Mika Hakkinen. Na de eerste stop van Hakkinen pakte Schumacher de eerste plek weer terug en stond hem ondanks een slippertje aan het eind van de race niet meer af.

De race kenmerkte zich door behoorlijk wat spanning en individuele gevechten. Invallende regen in de laatste 10 ronden zorgde ervoor dat er nog heel wat uitstapjes in het grind werden gemaakt. Uiteindelijk ging de zege toch naar Michael Schumacher. Voor een compleet race-verslag en een volledig overzicht van alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.

Jos liet ons na afloop het volgende weten over de race: "Het was een heel spannende wedstrijd, een van de betere sinds tijden. Je ziet dat de verschillende teams technisch gezien weer dichter bij elkaar komen en dat is goed voor Formule 1. Specifiek deze wedstrijd hebben we twee dingen gezien die belangrijk zijn. Goodyear komt met de nieuwe band weer dichter bij Bridgestone waardoor het technische gat tussen Ferrari en McLaren kleiner wordt. Daarnaast bleek de racetactiek van Michael Schumacher, Jean Todt en Ross Brawn en zijn mannen wederom ijzersterk te zijn en dit heeft mede zeer duidelijk de overwinning naar Ferrari toegetrokken. Ik weet dat nog uit mijn tijd bij Benetton dat zij daar heel goed in zijn."

"Ik moet zeggen dat Wurz wederom een hele goede race heeft gereden. Het is jammer van dat foutje aan het eind, anders had hij op het podium gestaan. Mijn complimenten voor het hele Benetton team dat wederom in de punten heeft gereden. Tyrrell doet het altijd goed op dit circuit maar heeft laten zien wederom zeer betrouwbaar te zijn. Takagi heeft het erg goed gedaan maar je kunt je tevens voorstellen dat mijn handen jeuken en dat ik graag aanwezig had willen zijn. Hill viel me om eerlijk te zijn dit weekend wat tegen en Ralf Schumacher had pech met de achterwielophanging. Wat tenslotte opvallend is is dat de beide Sauber-rijders elkaar naar ongekende hoogte weten op te drijven wat goed is voor de totale prestatie van het team."