McLaren trekt goede lijn door

Gepubliceerd op 03 juli 2004 door Martin Zoon

In de vierde en laatste vrije training op Magny Cours heeft Kimi Räikkönen de snelste ronde op de klokken gezet. En zo zien we sinds lange tijd weer eens een McLaren ‘on top’ van de tijdstabellen. Sterker nog, Räikkonen verbeterde in de MP4-19B zelfs Michael Schumacher’s ronderecord van vanochtend met maar liefst vier-tiende van een seconde.


Räikkönen weer eens bovenaan de tijdstabellen

Goede berichten dus, uit de McLaren-Mercedes pitbox. Maar ook bij B.A.R. waren er vrolijker gezichten te zien. Jenson Button kon namelijk meer tevreden zijn dan over de eerste sessie van vandaag. Hij zette een uitstekende tweede tijd neer op iets meer dan een halve seconde van Räikkönen.
Op drie-honderdste van de jonge Brit pakte Michael Schumacher nu de derde plek, terwijl Takuma Sato de ‘top 3’ keurig in het spoor bleef. Zijn 1.14.711 was goed voor de vierde plaats en –belangrijker- bijna twee seconden sneller dan zijn rondje uit de eerste training van vanochtend.

Problemen waren er voor Williams. Marc Gene weet nog niet het beste te halen uit de FW26, welke voor Frankrijk voorzien is van enkele aërodynamische aanpassingen. Terwijl Juan Pablo Montoya door diverse problemen in deze training niet verder kwam dan een schamele 8 ronden.

De tijden van de tweede vrije zaterdagtraining:


Martin Zoon