‘Lucky’ Montoya

Gepubliceerd op 02 juli 2004 door Martin Zoon

Williams coureur Juan Pablo Montoya had geluk vanochtend, meer geluk in ieder geval dan zijn collega Ralf Schumacher twee weken geleden had in Indianapolis.


Juan Pablo Montoya, van de regen ….

In de eerste ronden van de eerste vrije training van vandaag schoof de Columbiaan namelijk met een snelheid van rond de 240 km per uur van het natte asfalt om vervolgens hard tot stilstand te komen in de bandenstapels. Gelukkig kon JPM op eigen kracht en –zo bleek- geheel ongedeerd uit zijn gecrashte bolide klimmen.


… in de drup.

“Nee, dit is inderdaad niet de beste manier om een race-weekend te beginnen” klonk het aan het einde van de dag cynisch uit de mond van Montoya. “Maar de monteurs hebben perfect werk geleverd en gelukkig kon ik daarom de tweede vrije training gewoon rijden”.
Onderweg naar bocht 6 verloor Montoya de controle over zijn auto. “Het regende vrij hard en de auto begon te ‘aquaplanen’, daarna was er geen houden meer aan. Ik besef dat ik geluk heb gehad dat ik zonder enige blessure uit de uit ben gekomen” aldus de nummer zes uit de stand om het wereldkampioenschap.

Martin Zoon