Mansell rijdt voor Jordan

Gepubliceerd op 29 juni 2004 door Bas Winckels

Hoewel Nigel Mansell al sinds 1995 geen GP meer heeft gereden, zal hij binnenkort gaan rijden voor het team van Eddie Jordan. Nee, het gaat niet om een test of om een race-stoeltje. Mansell gaat met de Jordan door de straten van London rijden!

Voorafgaand aan de Grand Prix van Silverstone zullen in de Londonse Regent Street alle Formule 1-wagens aan een parade deelnemen. Deze parade is opgezet om het publiek dichter bij de Formule 1 te laten komen.

Gisteren deed Nigel in het geheim een seat-fitting in de Jordan-fabriek, en reed daarna een paar rondjes op Silverstone om te wennen aan de wagen. "Ik heb een paar starts geoefend en een aantal ronden gereden, waarbij ik een aantal bochten iets harder nam dan zou moeten. Ik kan niet wachten om aan dit evenement deel te nemen, het moet geweldig zijn voor de fans."


Mansell reed een paar testrondjes

Eddie Jordan racete nog samen met Mansell in de Formule 3, en is bijzonder trots dat 'Nige' in de Jordan wil plaatsnemen. "Nigel is niet alleen maar een oud-wereldkampioen, maar hij is een van de Britse legendarische sportmensen. Ik ben ervan overtuigd dat, als hij weer zou willen racen, hij veel van de hedendaagse helden zou laten zien hoe je het moet doen." Om daar nog aan toe te voegen: "Je weet maar nooit: misschien kunnen we hem wel van de golfbaan wegtrekken en hem overhalen om weer een seizoen te racen!"

Bas Winckels