Geen wijzigingen in het kwalificatiesysteem

Gepubliceerd op 28 juni 2004 door Martin Zoon

Bernie Ecclestone’s voorstellen om de huidige wijze van kwalificeren voor de race van zondag te veranderen, zijn vandaag door de F1-commissie afgekeurd. Dat betekent dat er dit seizoen in ieder geval geen wijzigingen doorgevoerd gaan worden in de, over het algemeen als saai bestempelde, kwalificatiesessies van dit moment.


Bernie Ecclestone: “Kwalificaties blijven saai!”

Het van tafel vegen van Ecclestone’s suggesties komt niet als een complete verrassing. De teams toonden zich de afgelopen weken steeds minder een voorstander om het systeem met twee sessies van 25 minuten in te voeren. “Misschien willen de teams wel radicalere veranderingen dan de plannen van Bernie” aldus FIA-voorzitter Max Mosley, die daarmee de deur open zette voor wijzigingen met ingang van het volgende seizoen.
Ecclestone zèlf was natuurlijk niet happy met de uitkomst van het overleg van de F1-commissie: “Als het huidige systeem blijft behouden, dan blijven de kwalificaties even saai als dat ze al waren” zo bromde hij. Om er aan toe te voegen: “Iedereen heeft zijn mond vol over de sport aantrekkelijker maken voor een grote publiek, maar wanneer er met het oog hierop serieuze voorstellen worden gedaan, laat men alles liever bij het oude”.

Martin Zoon