scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Briatore en Alonso overwegen overstap naar Toyota?

Gepubliceerd op 24 juni 2004 door Jo Vleugels

Volgens het Duitse blad "Auto, Motor und Sport" wil Flavio Briatore (54) naar Toyota vertrekken. Het contract van Briatore bij Renault loopt eind 2005 af. Reden voor deze wissel zou zijn dat de nieuwe topman van Renault, Carlos Ghosn, helemaal niets op heeft met Formule 1. Briatore is bang dat Renault dan sterk zou terugvallen.

Toyota zou Briatore een aanbod hebben gedaan om vanaf 2006 teamchef te worden. Men ziet bij het Keulse team in Briatore de juiste man om Toyota aan de top te brengen. Dat Briatore zijn coureur Fernando Alonso zou meenemen naar hun team moet bij Toyota als een geschenk uit de hemel zijn overgekomen.


Flavio Briatore, Benetton, Renault...en nu Toyota?

Bij veel mensen wordt Alonso als de juiste man gezien om Michael Schumacher op te volgen. Niet in de laatste plaats omdat Alonso's manager Flavio Briatore ook de verantwoordelijke chef bij Benetton was toen Michael Schumacher daar zijn eerste twee wereldtitels haalde. Met Renault heeft Briatore weer bewezen een team uit het middenveld naar de hoogste rangen te kunnen voeren.

Met nadruk wijzen wij op het feit dat het hierbij eerder om sterke geruchten dan om waarheden gaat. In de Formule 1 wereld is menige baan geen twee dagen zeker. Indien men dan bijna twee jaar vooruit gaat kijken, zal het altijd gokken blijven.

Jo Vleugels