Ralf uit het ziekenhuis, maar niet fit voor Franse GP?

Gepubliceerd op 22 juni 2004 door Bas Winckels

Het team van Williams heeft bevestigd dat Ralf Schumacher uit het ziekenhuis is ontslagen. Een woordvoerder bevestigde dat Ralf er gelukkig maar met een flink aantal kneuzingen vanaf is gekomen. De Duitser zal vandaag weer in zijn woonplaats Salzburg arriveren.

Vanzelfsprekend zal Ralf niet meedoen aan de test die deze week op Jerez gepland staat. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of hij op tijd fit zal zijn voor de GP van Frankrijk, die over anderhalve week wordt gereden. Speculatie over zijn eventuele vervanger is al in alle hevigheid losgebarsten. De namen van testers Marc Gene en Antonio Pizzonia worden genoemd, maar ook die van Jacques Villeneuve.

Over de oorzaak van het ongeluk heeft Michelin al zijn zegje gedaan. Pierre Dupasquier meldde dat zowel Fernando Alonso als Ralf Schumacher te maken hadden met een lekke linker respectievelijk rechter achterband. Beide banden waren beschadigd door brokstukken die de rijders zeer waarschijnlijk hadden opgepikt in de eerste bocht, waar in de eerste ronde een aantal auto's op elkaar reden.


Het ongeluk van Ralf werd veroorzaakt door een lekke achterband

Bas Winckels