scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Indy door de ogen van Bartus G.

Gepubliceerd op 21 juni 2004 door Bianca Zoon

Met een titel waar het cynisme van afdruipt, blikt Bartus G. terug op de Grand Prix van de Verenigde Staten. Waar Ross Brawn van de week nog riep dat zijn coureurs tegen elkaar mogen racen, bleek dat ook dit keer weer een loze kreet. Barrichello liet zich slaafs opzij zetten voor weer een overwinning van Schumacher. Het zal niemand verbazen, dat dit het misnoegen van Bartus opwekte en hem inspireerde tot het in het leven roepen van een nieuwe onderscheiding, geheel in de geest van het deplorabele optreden van ´s lands trainer.
Chip maakt in zijn cartoon ook pijnlijk duidelijk, dat er toch wel overeenkomsten zijn te vinden tussen het Nederlands elftal en het Ferrari Team.
Geniet van de weer treffende beeldspraak in het verslag van Bartus!

Barrichello is een WINNAAR!


The brickyard, een streepje keitjes is het dunne lijntje dat de F1 verbindt met de autosport geschiedenis van een land dat nooit echt begrepen heeft waar F1 nou precies over gaat. Amerikanen zijn opgevoed met het idee dat een bocht er eigenlijk alleen is om rechte stukken met elkaar te verbinden, en om die lastige verbindingen tussen rechte stukken een beetje vlot te laten verlopen kwamen ze er al vroeg achter dat je die bochten dan schuin moest leggen zodat de snelheid er lekker in bleef zitten, zie hier de roemruchte ontstaansgeschiedenis van oval-racing."

Het complete verhaal lees je hier!

Bianca Zoon