Ralf Schumacher pakt opnieuw pole in Canada

Gepubliceerd op 12 juni 2004 door John ter Meer

Net als vorig jaar staat Ralf Schumacher op pole position bij de Grand Prix van Canada, morgenmiddag. Even leek het erop dat BAR de eerste startrij zou bezetten. Toen Ralf Schumacher als laatste aan zijn kwalificatieronde begon had Jenson Button de snelste tijd staan, met ruim zestiende van een seconde voorsprong op de nummer twee van dat moment, Jarno Trulli. In de eerste twee secties was Ralf Schumacher nog een fractie langzamer dan Button, maar met de snelste tijd in de derde sector wist hij de eerste pole voor Button dit seizoen voorlopig nog uit te stellen.


Ralf snelste van de dag

Takuma Sato bewees BAR een wel erg slechte dienst. De Japanner leek in de eerste sector regelrecht op weg naar een pole, maar maakte twee stuurfouten. Met zijn eerste fout leek de pole al niet meer haalbaar, maar zijn tweede fout in de chicane vóór start/finish (teveel risico) verknalde alles. Sato maakte een 360 graden spin en mocht van geluk spreken dat zijn auto de betonnen muur niet raakte. Ondanks de spin wist Sato de finish te halen, maar hij zal morgen in het achterveld moeten starten. Achter Timo Glock nota bene, die keurig zijn werk deed als vervanger van Pantano. De Duitser was weliswaar niet zo snel als zijn teamgenoot Nick Heidfeld maar hij hield alles heel en parkeerde zijn auto vóór de Minardi's én een BAR. Dat kan niet iedere coureur zeggen bij zijn debuut.


Een goeie inval beurt van Glock

Even nog wat kommer en kwel: zowel Felipe Massa (Sauber) als Gianmaria Bruni (Minardi) reden vanuit hun outlap rechtstreeks de pits in en starten morgen op de laatste startrij. En de beide Ferrari coureurs moeten morgen aan het eind van de warmup lap ook wat eerder op de rem dan normaal. Dat geldt zeker voor Michael Schumacher want die reed vandaag zijn slechtse kwalificatie van het seizoen. Met een 1.13,355 staat hij met een zesde plaats op de derde startrij.

Renault daarentegen deed het uitstekend, met een derde plaats voor Jarno Trulli en een vijfde voor Fernando Alonso. Hiermee bestaat de top 5 volledig uit auto's die op Michelin rubber rijden. En om nog even terug te komen op Takuma Sato: zonder zijn fout was het de eerste keer geweest dat Ferrari teruggewezen zou zijn door zowel BMW, BAR en Renault. Wordt het dan toch nog spannend?


John ter Meer