Koopt Red Bull het Jaguar Team?!

Gepubliceerd op 04 juni 2004 door Bianca Zoon

Bij tijd en wijlen steekt het hardnekkige gerucht, dat drankengigant Red Bull één van de formule 1 stallen zal gaan overnemen, de kop op. Onderwerp van recente overnamespeculaties is het Jaguar Team, dat haar hoofdsponsor HSBC aan het eind van dit seizoen verliest aan, waarschijnlijk, McLaren.
Om in de broodnodige financiële middelen te kunnen voorzien zou het Jaguar Team bereid zijn de huid duur te verkopen aan Dieter Mateschitz. Deze grote baas van Red Bull slaapt al jaren niet zo lekker met de gedachte dat hij maar geen poot aan de grond krijgt op de Amerikaanse markt met zijn powerdrink. Hij ziet in een All-American Formule 1 team het ultieme wapen om de Amerikaanse markt te bestormen.
Een en ander zou ook nog afhangen van het toekomstige beleid van Ford. Indien Ford doorgaat met de Formule 1 activiteiten, zou dat een overname van Cosworth door Red Bull in de weg staan. Voorlopig vat Jaguar teambaas Tony Purnell de toekomst kernachtig samen: “Ford wil in de Formule 1 blijven, maar niet om belachelijke bedragen te blijven spenderen!”
Hier Red Bull´s protegé: Christian Klien

Bianca Zoon