scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos kart met VIP team

Gepubliceerd op 29 mei 2004 door John ter Meer




Het hele cluppie bijelkaar, inclusief Jos (3e van links), Huub Rothengatter (4e van links) en Raymond Vermeulen (5e van rechts).

Geen testrit bij Jordan, maar toch minstens zo leuk: Jos reed afgelopen donderdagavond met het VIP team van deze site rondjes op de kartbaan van Hezemans Karting in Eindhoven. Dit in het kader van het jaarlijkse VIP-avondje-met-Jos. Huub Rothengatter had het weer perfect geregeld, beetje happen, beetje drinken, beetje karten. Maar goed, daar is-ie dan ook manager voor.


Jos, die oog heeft voor de hardwerkende fotograaf .


En Huub, die weer een van zijn kostelijke anekdotes uit de kast haalt.

Tijdens het eten in de VIP(we zijn niet voor niets VIPpers)-room van Hezemans Karting kwam het toch nog even ter sprake: de afgelasting van de testrit bij Jordan. En Jos vertelde het nog maar eens, tussen de soep en de aardappels door. “Ik zat niet lekker in die auto. Voor een perfecte zit had Jordan toch wat aanpassingen moeten uitvoeren en dat is uiteindelijk niet gelukt. Een dergelijke test heeft dan voor mij geen zin.” En dus blies Jos de test af. Op de vraag of Jordan de auto niet kón of wilde aanpassen haalde hij (wijselijk?) zijn schouders op. Om er vervolgens aan toe te voegen dat hij nog wel degelijk perspectief ziet in een terugkeer. Hij blijft er onvoorwaardelijk in geloven. “Dit seizoen nog? Misschien, maar het wordt lastiger in te stappen naarmate het seizoen vordert. Je hebt dan toch een flinke achterstand op je teamgenoot. Maar ik heb er nog alle vertrouwen in dat ik terugkom. Schrijf me voorlopig nog maar niet af.”


De 12-jarige Rick had rap in de gaten dat zijn idool ‘in town’ was. Dus gauw shirt aan, pet op en scoren die handtekeningen. En dan ook nog eens op de foto.

Op naar de kartbaan dan maar, verzwaard door de tournedozen, de spareribs, de kipsaté’s, het bier en de liters ijsthee. Met z’n veertienen tegelijk de baan op. Normaalgesproken geen ideaal scenario voor snelle tijden –en zeker niet omdat ondergetekende ook nog eens meedeed en iedereen ophield- maar Jos wist toch de snelste tijd van de dag te realiseren. Jos startte acher me, omdat dat toevallig zo uitkwam. Tijdens het eerste rondje had-ie me al te pakken. Schrale troost, ik was niet de enige. Ik weet niet wat dat is, maar je bent toch opgelucht als Jos je ingehaald heeft. Als-ie vóór je rijdt. Tegen beter weten in probeer je hem dan bij te houden, dezelfde lijnen te rijden. Maar bij de eerste de beste bocht ligt je hoop al in de vangrail, met kart en al.


Huub, vlak voordat hij een strike gooit.

Ook Raymond Vermeulen en Huub Rothengatter reden mee in de optocht en lieten zien nog altijd een aardig potje te kunnen sturen. Ze eindigden allebei in de top 5. Maar wel áchter Bas Winckels die namens het VIP team de eer hoog hield door knap als tweede te eindigen, achter Jos dus.


VIP-actie op de kartbaan. Hé, die flits, is dat Jos niet? Ja dus.

John ter Meer