scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Williams reorganiseert technisch team

Gepubliceerd op 25 mei 2004 door Jo Vleugels

Het Williams F1 team heeft vandaag bevestigd dat Australiër Sam Michael de nieuwe technisch directeur wordt. Hij neemt deze taak over van mede-aandeelhouder Patrick Head.


Sam Michael

Patrick Head wordt zeker niet aan de kant gezet, enkel zijn taak wordt anders.
"Natuurlijk verheug ik me bijzonder op de uitdaging van deze job en ben ik ook dankbaar voor het vertrouwen dat het Williams team in me stelt", aldus de 33-jarige Sam Michael die tot nu toe bij Williams werkte als 'chief operations engineer'.
"Ik deel de mening van Patrick Head dat het wegschuiven van de technische verantwoordelijkheden ervoor zullen zorgen dat Patrick nu een meer strategische taak binnen het team zal krijgen."

Patrick Head krijgt de nieuw gecreeërde post van 'director of engineering'. Volgens Frank Williams zal de mede directeur en aandeelhouder zich terugtrekken van meer dagelijkse zaken en zich meer focussen op lange termijn strategie.

Sam Michael kwam in 1993 in de Formule 1 bij het Lotus team. Dat duurde slechts een jaar omdat het Lotus team zich terug trok uit F1. Sam ging naar het Jordan team waar hij zich op wist te werken tot ontwikkelingschef en naderhand tot vaste raceingenieur van Ralf Schumacher. Zijn grootste successen had hij echter met Heinz-Harald Frentzen in 1999 en 2000. In 2001 verkaste Michael naar het team van Frank Williams. Dat hij als 33-jarige nu reeds een topfunctie binnen de Formule 1 bekleedt wil heel wat zeggen over zijn talenten.

Het Williams team maakte gelijktijdig bekend dat hun nieuwe windtunnel nu volledig operationeel is. Het is de tweede windtunnel van Williams. Chef aërodynamica Antonia Terzi vertelde dat het niet alleen belangrijk is dat zo'n windtunnel er is, maar ook dat het belangrijk is dat deze tot op een tiende millimeter nauwkeurig werkt. Vroeger was dat niet zo'n groot probleem, maar tegenwoordig moet het gezocht worden in heel kleine aanpassingen.

Jo Vleugels