scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Montoya vs Schumacher

Gepubliceerd op 24 mei 2004 door Huub Rothengatter

Montoya geeft Schumacher de schuld van de crash gisteren die de Ferrari uit de race knikkerde. Op een verontschuldigende toon gaf hij zijn kant van de 'duw' die hij Schumacher gaf in de Tunnel.

Tegen reporters zei JPM dat Michael 'ontzettend hard' remt in warm-up rondes. Hij ging verder met: "Ik kon nergens heen. Ik kan niet zeggen dat het zijn schuld is want ik ben zeker dat ik ook een foutje begaan heb. Hij heeft het al eens eerder gedaan bij Jenson Button in Monza (2000).

Ondertussen....

Schumacher zegt dat Montoya dom is. Montoya beweerde dat de Duitser blind is na hun 'onderonsje' in Imola. Maar hier in Monaco was het Schumacher's beurt om kwaad te zijn nadat de BMW-Williams coureur hem een duwtje gaf waardoor hij slipte en zijn Ferrari onherstelbaar beschadigde.

"Ik denk niet dat hij het opzettelijk deed, maar het was dom van hem om de situatie incorrect in te schatten." aldus Michael Schumacher.

Montoya zei dat als Schumacher zonodig hard wil remmen in een warm-up ronde (of achter de Safety Car) dat hij dat in de toekomst niet moet doen na een gedeelte waar hard geaccelereert wordt en vooral niet in een slecht verlichte tunnel.

Thorsten Hendriks