scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Trulli op pole!

Gepubliceerd op 22 mei 2004 door Bas Winckels

Jarno Trulli mag morgen voor het eerst in zijn carrière van pole-position starten. Button staat naast hem op P2, Fernando Alonso start van de derde positie. De tijd van Button was in de basis niet voldoende voor de tweede plaats: Ralf Schumacher zette de tweede snelste tijd neer, maar omdat deze laatste een motor wisselde op donderdag, zal hij van de twaalfde positie moeten starten.


Trulli pakt de pole in Monaco

De gedoodverfde favorieten, het team van Ferrari, kwamen niet in het stuk voor. Door zijn behoudende run in de pre-kwalificatie mocht Michael Schumacher relatief vroeg de baan op. Hij zette een 1:14.518 neer, wat achteraf bij lange na niet voldoende bleek voor de pole. Ook Barrichello kon het niet doen, hij eindigde achter zijn kopman.

Daarna kwam Jarno Trulli de baan op. De Italiaan leverde in de Renault een supertijd af (1:13.985) en pakte de pole op dat moment met maar liefst een halve seconde. Zijn teamgenoot Alonso kwam er niet aan, maar deze zette wel de tweede tijd neer. Sato leek op weg naar een snelle tijd, maar verremde zich bij het uitkomen van de tunnel. Hij eindigde uiteindelijk op een 7e positie. Ook Button leek goed op weg, maar verloor teveel in de tweede sector om pole te kunnen pakken. Toch pakte hij nog voldoende tijd om Alonso van de tweede plek af te houden. Het verschil tussen de twee was uiteindelijk 12 duizendste van een seconde.

Morgen dus voor het eerst sinds hele lange tijd een Italiaan op pole. Recht achter hem, op de schone lijn, de tweede Renault. En gezien de superstarts die de Renaults de afgelopen race maakten (Trulli schoot als een komeet van P4 naar de kop) is dat een heel goede uitgangspositie voor de race. En de kans dat de zesde race van het seizoen een andere winnaar kent dan Michael Schumacher of Ferrari, is ineens een heel stuk groter geworden.

De tijden van de kwalificatie:

Bas Winckels