scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Barcelona-kwalificatie prooi voor Schumacher

Gepubliceerd op 08 mei 2004 door Martin Zoon

De orde is weer hersteld: morgenmiddag start 6-voudig wereldkampioen Michael Schumacher in de Gran Premi Marlboro de Espanya vanaf pole-position. Naast hem staat de Williams van Juan Pablo Montoya, terwijl Takuma Sato voor B.A.R. en Jarno Trulli in de Renault de tweede startrij bemannen. Het is voor Schumacher de 59e keer dat hij de snelste in een kwalificatie is.


Michael Schumacher onderweg naar pole-postion in zijn 200e Grand Prix.

Voor Jenson Button verliep de kwalificatie teleurstellend. Stond de Brit de voorgaande GP van San Marino nog vooraan op de grid, daar zal hij morgen 13 collega’s voor zich moeten dulden. Button vergaloppeerde zich in twee van de ultrasnelle Catalaanse bochten en vergooide daarmee zo goed als alle kansen op een nieuwe podiumplek. Echter, met Takuma Sato op plek 3 speelt het team van David Richards nog immer een rol tijdens de o zo belangrijke start van de race.
Verder kijkend op de ranglijst komen we niet al te veel verrassingen tegen. McLaren is inmiddels een middenmoter met vice-wereldkampioen Kimi Räikkönen op een twijfelachtige 13e stek, nèt achter Sauber’s Fisichella.

Giancarlo Fisichella en Felipe Massa deden vanmiddag tal van wenkbrauwen fronsen met hun snelle tijden tijdens de pre-kwalificatie, waarbij zij respectievelijk plek 2 en 3 voor zich opeisten. In de èchte kwalificatie zagen we echter weer twee ‘normale’ Saubers die ongeveer 2,5 seconden langzamer waren dan de snelste coureur en vinden we het ‘blauw-turquoise’ weer op de vertrouwde posities terug. Leuk voor de statistieken, zullen we maar zeggen.

Hieronder volgen de tijden van de kwalificatie:



Martin Zoon