scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mosley haalt uit naar teambazen

Gepubliceerd op 04 mei 2004 door Bas Winckels

Vandaag zijn de meeste teambazen bijeen in Monaco om samen met Max Mosley, voorzitter van de FIA, te bespreken wat er in de toekomst moet veranderen in de Formule 1. Als uitgangspunt dient een document dat een paar weken geleden door de FIA is uitgegeven. Daarin stonden een aantal radicale voorstellen voor verandering. Daarin werd onder andere gesproken over teruggang naar een 2,4 liter V8 motor met maximaal vier kleppen per cylinder. Maar ook minder technische voorstellen als 'geen reserve-auto meer', 'geen bandenwissels meer tijdens de race' en 'nog maar één bandenleverancier' stonden in dit document.


Mosley heeft ingrijpende reglementswijzigingen voorgesteld

Mosley verwacht dat de meeste teambazen al wel accepteren dat de verandering van deze regels er zal komen. Hij voegde toe: "Het gaat meer om details dan om het principe." Om vervolgens nog eens flink uit te halen naar de teambazen, door te zeggen dat ze steeds ouder worden en geen ideeën meer hebben, behalve hun eigen belangen. "Ze realiseren zich allemaal dat er iets moet gebeuren. Dit is het uitgangspunt."

Het document waar het allemaal om gaat, is nog steeds terug te vinden op de site van van de FIA: http://www.fia.com/resources/documents/829557095__F1_Proposals.pdf

Bas Winckels