scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari verlaat misschien Formule 1

Gepubliceerd op 29 april 2004 door Jo Vleugels

Het is niet onmogelijk dat Ferrari na 2007 helemaal stopt met Formule 1. Ferrari's president Luca di Montezemolo nam stelling tegen het besluit van de GPWC om een eigen serie op te starten. Hij verklaarde niet in een eigen serie van de autofabrikanten te geloven.

Ondanks het bericht dat de GPWC fel aandringt op een eigen serie, zegt di Montezemolo enkel in twee reeële opties te geloven: of met zijn allen (autofabrikanten en privateers) een gezonde Formule 1 rijden of compleet stoppen.

"Ik geloof niet in de mogelijkheid om een andere oplossing te zoeken en misschien moet elk team voor zich maar een beslissing forceren om uit de impasse te komen - meedoen of stoppen. Ik zie geen andere optie."
"In ieder geval zijn we vrij van elk contract aan het einde van 2007", zegt de Ferrari president, "We hebben met niemand een andere deal. Na 2007 is elk team vrij te doen wat men wil."


Luca di Montezemolo: "stoppen is een optie"

Op de vraag of stoppen met Formule 1 een optie zou zijn voor Ferrari, antwoordde hij: "Ja, waarom niet? Het is één van de opties."
Een kleine aantekening moet bij deze opmerking gemaakt worden. De budgetten in Formule 1 kunnen niet meer winstgevend geëxploiteerd worden volgens een recent onderzoek. Ferrari heeft daarbij het probleem dat het merk zijn eigen exclusiviteit beschermt door maximaal 3000 auto's per jaar te bouwen. Dat wil dus zeggen dat elk verlies over die 3000 auto's verdeeld moet worden, hetgeen de Ferrari misschien duurder maakt dan nodig. Geruchten spreken daarom het vermoeden uit dat men het merk Maserati nog wel eens terug kon brengen. Puur vanwege het feit dat verliesgevende budgetten dan over meer auto's verdeeld kunnen worden. Deze Maserati berichten zijn niet door Ferrari bevestigd, maar worden ook niet tegengesproken.

Jo Vleugels