scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vandaag heeft Jos zijn eerste testrondjes in de Benetton Playlife...

Gepubliceerd op 01 april 1998 door Jo Vleugels

Vandaag heeft Jos zijn eerste testrondjes in de Benetton Playlife op Silverstone gereden. De test kon pas laat beginnen omdat het regende en omdat de velgen van de auto uit Brazilië kwamen en nog werden vastgehouden bij de douane op het vliegveld Gatwick. Zodoende kon Jos pas om 15.20 u. beginnen met zijn eerste rondjes, overigens als enige op het circuit. Vooraf had Jos al gezegd: "Deze test is niet bedoeld om echt snelle tijden neer te zetten, maar het is meer een eerste kennismaking. Het belangrijkste is dat ik mijn gevoel kan overdragen aan de engineers. Zij zijn meer geinteresseerd in het technische gebeuren dan in een hele snelle rondetijd. Daarom willen ze graag een ervaren coureur hebben en dat hebben ze met mij."

Bij Benetton waren ze bijzonder verheugd dat Jos weer 'terug op het honk was' en Jos voelde zich er direct weer heel erg thuis. Jos was voor het team nog steeds de oude die er echt voor gaat zitten. Jos was onder de indruk van de organisatie en het professionalisme van het 30 man sterke team van Benetton dat aanwezig was op Silverstone. Jos was na afloop van de test ook heel enthousiast over de auto. "Het is echt ongelooflijk hoe de auto motorisch aanvoelt en hoeveel grip je hebt, met name ook als je uit een bocht komt. De auto is echt ontzettend snel. We hebben helaas alleen in de regen kunnen rijden, 18 rondjes om precies te zijn, dus echt fantastische tijden zijn er niet neergezet. Voor morgen wordt jammer genoeg ook weer regen verwacht. Het is in ieder geval belangrijk dat alles nu goed wordt aangepast aan mijn wensen voor een eventuele volgende test."

Jos had nog wel een klein probleempje met de auto: "Ik zat niet goed in de auto, ik lag wat teveel achterover waardoor ik wat te weinig gevoel met de auto had. Vandaar dat we vanavond nog een nieuw stoeltje hebben laten maken zodat ik morgen op de tweede dag van de testsessie wat beter zit. We moeten ook oppassen dat ik niet te hoog kom te zitten omdat ik dan de luchtstroom naar de airbox weer verstoor." Vanavond om 23.10 u. zijn de eerste beelden van het testen van Jos ook op TV te zijn bij RTL4 en later bij RTL5.

Jos was ook enthousiast over zoon Max die nu 6 maanden oud is. Max groeit als kool en is voor zijn leeftijd behoorlijk groot. Max is nu al 71 cm en 9 kilo.