scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Eddie Irvine voor de rechter gedaagd

Gepubliceerd op 19 april 2004 door Martin Zoon

Dat voormalige F1-coureur Eddie Irvine geen blad voor de mond nam, wanneer zaken zich niet zo ontwikkelden zoals hij zich dat wenste, is binnen de wereld van de Formule 1 geen onbekend gegeven. Negen van de tien keer werden de vaak gepeperde quotes van de Ier met een knipoog ontvangen en glimlachend geslikt, omdat Irvine’s persoonlijkheid alom gewaardeerd en gekoesterd werd. Je zou kunnen stellen dat Irvine als coureur verbaal wel een potje kon breken.


Eddie Irvine

Echter, in het zakenleven gelden andere normen. Althans, daar dreigt Irvine nu achter te komen. Het in het openbaar smijten met diskwalificaties aan het adres van voormalig vriend en zakenpartner John Foley zou de ’Ulsterman’ wel eens een aardige duit kunnen gaan kosten.
De rechter zal namelijk gaan beslissen of de uitspraken van Irvine over de handel en wandel van John Foley, met wie Irvine de Cocoon Bar in Dublin dreef, onder de noemer ‘laster en eerroof’ vallen. Toen Irvine zijn partner ontsloeg wegens financiële wanpraktijken, becommentarieerde hij dit, zoals vele ex-collega’s dit van hem kennen, en plein publique, met woord en gebaar.

Dat Irvine de rechtszaak zonder al te veel vrees tegemoet ziet, is overigens zeer waarschijnlijk. Nooit eerder is de Ier namelijk weggelopen voor gedane uitspraken en wanneer de rechter beslist dat Eddie fout zat, is zijn vermogen –door The Sunday Times geschat op 230 miljoen Euro- van voldoende omvang om zijn voormalige vriend te compenseren.

Martin Zoon